30/12/22

Θυρίδα του πολίτη. Επιτέλους και κάτι για τον πολίτη...

Τις προηγούμενες ημέρες χρειάστηκα να υπογράψω ένα έγγραφο και να έχω και γνήσιο υπογραφής. Μέχρι τώρα πήγαινα ΚΕΠ η σε κάποια δημόσια υπηρεσία για αυτήν δουλειά. 

Κάπου όμως είχα διαβάσει ότι πλέον αυτά γίνονται και ηλεκτρονικά. Με την βοήθεια του "γούγλη" έκανα μια γρήγορη αναζήτηση για το θέμα. Πραγματικά μέσω gov.gr και συγκεκριμένα στην σελίδα https://my.gov.gr/ έκανα την υπογραφή του εγγράφου μου. Ηλεκτρονικά εύκολα και με ασφάλεια. 

Βέβαια στην συγκεκριμένη σελίδα κάνεις και άλλα πράγματα αφού η θυρίδα, στην οποία έχετε συνδεθεί, είναι το προσωπικό σας γραμματοκιβώτιο στην Πύλη gov.gr. Χρησιμοποιήστε τη για να βρείτε έγγραφα που εκδώσατε σε ηλεκτρονική μορφή στην Πύλη ή λάβατε σε δεύτερο χρόνο από κάποιον φορέα μέσω της Πύλης ή ξεκινήσατε τη διαδικασία έκδοσης χωρίς να την ολοκληρώσετε.

Μεταξύ άλλων μπορείτε να δείτε:
υπεύθυνες δηλώσεις, εξουσιοδοτήσεις και έγγραφα σας ισοδύναμα με γνήσιο υπογραφή
πιστοποιητικά δημοτολογίου και ληξιαρχικές πράξεις
έγγραφα που εκδώσατε μετά από αίτηση προς κάποιον φορέα της δημόσιας διοίκησης μέσα από το gov.gr
πληροφορίες σχετικά με τα οχήματά σας, κάτι τρομερά χρήσιμο για όλους μας!

Ειδικά τις υπεύθυνες δηλώσεις και τις εξουσιοδοτήσεις που εκδίδετε μπορείτε να τις κοινοποιήσετε απευθείας σε θυρίδα άλλου πολίτη.

Πριν ξεκινήσετε θα χρειαστείτε τους κωδικούς πρόσβασης στο GOV.GR (TaxisNet ή eBanking) για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας.

Δεν είναι ντροπή να πούμε ότι τουλάχιστον σε αυτό τον τομέα , κάτι θετικό γίνεται στην Ελλάδα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: