25/09/23

Από τύχη

 Όσο περισσότερο κυκλοφορώ τόσο περισσότερο διαπιστώνω ότι όλα είναι θέμα τύχης...Με ένα κινητό στο χέρι, με ένα κινητό κάτω από το υποτιθέμενο κράνος, χωρίς κράνος, με σαγιονάρες, με φτιάξιμο των χειλιών στο καθρέπτη, με live συνομιλία σε κάποιον messenger, ο μέσος Έλληνας η μέση Ελληνίδα αδιαφορούν παντελώς για τους νόμους και οδηγούν με τρόπο επικίνδυνο για τον εαυτό τους και τους άλλους. Η έκρηξη των μέσων επικοινωνίας και τον social εφαρμογών εκτόξευσαν τον εγωισμό και την αυταρέσκεια μας. Στον βωμό των clicks και της αναγνωρισιμότητας πήγαν κουβά οι κανόνες οδικής ασφάλειας. Τα περιστατικά επικίνδυνων παραβατικών συμπεριφορών πλέον είναι τόσα πολλά που τα έχουμε κάνει μέρος της καθημερινότητας μας. Της επικίνδυνης καθημερινότητας μας.

Η πολιτεία σαν χάνος απλά χάσκει...και που και που βγάζει την τροχαία να ρίξει μερικές κλήσεις για να βγουν τα στατιστικά για τον απολογισμό του έτους. Λύσεις υπάρχουν. Απλές. Αλλά θέληση δεν υπάρχει. Ένας πιο αυστηρός ΚΟΚ που θα σε κάνει να κλαις κάθε φορά που θα τον παραβιάζεις , διαρκής έλεγχος σε όλο το δίκτυο με σύγχρονα μέσα, πραγματικές εκπτώσεις για τον οδηγό για την προμήθεια μέσων προστασίας. 

Όσο δεν καταπολεμάμε την νοοτροπία... "έλα μωρέ, σιγά μη με γράψουν", όσο αφήνουμε χώρο στους άναρχους inflouencers ,όσο δεν τιμωρούμε την αντικοινωνική συμπεριφορά, όσο δεν βοηθάμε τον απλό πολίτη να αγοράσει πιο ασφαλές αυτοκίνητο, μηχανή, εξοπλισμό τόσο θα θρηνούμε. 

Γιατί αυτή την στιγμή στην χώρα μας.... από τύχη ζούμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια: