17/07/20

Συντάξεις η Τανκς;

Διαβάζω με αγανάκτηση στα διάφορα μέσα , ότι η οποία καθυστέρηση στα εξοπλιστικά μας συνδέεται άμεσα με την καταβολή αναδρομικών σε συνταξιούχους. Την άποψη αυτή την στηρίζουν και διάφοροι «επαγγελματίες» της θεματικής ενημέρωσης.

Διαφωνώ κάθετα. Καταρχήν στα σύγχρονα πολιτισμένα κράτη , η διοίκηση δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν τον πειρατή. Δεν μπορεί ληστρικά να παίρνει από τον πολίτη αγαθά παράνομα . Για αυτό και υπάρχει ο πυλώνας της δικαιοσύνης. Ναι μπορεί να έχει προβλήματα στην χώρα μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνει η διοίκηση ότι της κατεβαίνει στο κεφάλι.

Δεν νομίζω ότι οι συνταξιούχοι είναι υπεύθυνοι για τις καταγεγραμμένες υστερήσεις και αστοχίες μας στα εξοπλιστικά. Μήπως αυτοί καθυστερούν τις FOS συμβάσεις για τα Mirage ; Μήπως αυτοί αποφάσισαν να πετάξουν 500 εκ. € για την αναβάθμιση των P3? Μήπως αυτοί αποφάσισαν να αφήσουν το ΠΝ στην εποχή του 1990?  Όχι βέβαια.

Τα σύγχρονα πολιτισμένα κράτη σέβονται τους απόμαχους της ζωής, παρέχοντας τους υγεία και φροντίδα. Δεν αναφέρομαι στους συνταξιούχους ετών 40. Το να δημιουργούμε κλίμα για τις όποιες αστοχίες και υστερήσεις μας στα εξοπλιστικά απέναντι σε αυτούς είναι ποταπό και άνανδρο.
Αντί να κατηγορούμε λοιπόν τα αναδρομικά που θα πάρουν οι συνταξιούχοι (δικά τους λεφτά είναι) καλό είναι να κάτσουμε σοβαρά σαν κράτος και να σχεδιάσουμε το εξοπλιστικό μας μέλλον. Να δούμε πως θα ξοδέψουμε πιο αποτελεσματικά τις αποταμιεύσεις όλων μας.

Όλα τα άλλα είναι λόγια όψιμων Τουρκοφάγων που με την πρώτη σειρήνα θα τρέχουν στα αεροδρόμια μάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: