28/12/19

Κυκλοφοριακό χάος στο Ηράκλειο

Συνήθως πλέον τα λέω στα video μου όταν κάνω motovlog για το κανάλι μου στο Youtube. Αν μπείτε και εσείς στο https://www.youtube.com/c/KRIKRIRIDER θα τα ακούσετε και θα τα δείτε.

Σήμερα όμως έχω την ανάγκη να γράψω. Να γράψω για το απίστευτο κυκλοφοριακό χάος που βιώνει πλέον ο πολίτης του Ηρακλείου όχι μόνον στο κέντρο της πόλης αλλά και στις παρυφές του κέντρου.

Το Ηράκλειο είναι μια κλασική Ελληνική πόλη που χαρακτηρίζεται από τον ανύπαρκτο σχεδιασμό όσο αφορά το θέμα κυκλοφορία. Να εξηγούμαστε....Απαράδεκτος χωροταξικός σχεδιασμός , ελάχιστα parking , απαράδεκτες συγκοινωνίες.
Πεζοδρομήσεις που δεν έχουν καμία λογική. Μάλλον έχουν...Να γεμίσουμε με επιπλέον καταστήματα εστίασης ώστε ο Δήμος να βγάζει χρήματα . Για πιο λόγο άραγε? Ειδικά για τις πεζοδρομήσεις είναι πάντα καλοδεχούμενες όταν είναι ενταγμένες σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό. Που θα επιτρέπει στον πολίτη να έχει εύκολη πρόσβαση στο κέντρο.

Αυτό προϋποθέτει να υπάρχει καταρχήν ένα σωστά σχεδιασμένο δίκτυο δημόσιας συγκοινωνίας και χώροι parking που να λειτουργούν σε συνδυασμό με τις συγκοινωνίες. Οι χώροι parking  στο Ηράκλειο είναι καθαρά κερδοσκοπικές επιχειρήσεις....Και πως να μην είναι όταν οι δημόσιες-ιδιωτικές συγκοινωνίες χρησιμοποιούν ακόμη οχήματα παλιά, τεράστια, ρυπογόνα!

Θες να κατέβεις στο κέντρο με τις συγκοινωνίες και απλά δεν! Βέβαια αναγκαστικά πολλοί συμπολίτες μου τις χρησιμοποιούν. Προσωπικά έχουν μπει ...μάλλον ΔΕΝ έχω μπει καμία φορά σε Ηρακλιώτικο αστικό λεωφορείο. Και δεν θα μπω!

Να πεις ότι θα κατέβεις με δίκυκλο στο κέντρο; Το πιο λογικό. Αρκεί να βρεις και εδώ που να παρκάρεις! Τις τελευταίες μέρες έχουν αμοληθεί και γράφουν ανηλεώς δίκυκλα την στιγμή που υπάρχει μόνον ένα δημοτικό Parking στο κέντρο για δίκυκλα , το οποίο δυστυχώς γεμίζει πολύ γρήγορα!!! Το να κατέβεις με ποδήλατο θα ήταν το πιο σωστό. Αν είσαι... τυχερός και δεν σε πατήσουν, η αν βρεις τρόπο να οδηγήσεις στους ανύπαρκτους ποδηλατόδρομους.

Συμπέρασμα. Η πόλη χρίζει άμεσα ενός νέου σχεδιασμού όσο αφορά το κυκλοφοριακό της. Χώροι φτηνής στάθμευσης και νέες καλοσχεδιασμένες δημόσιες συγκοινωνίες. Προφανώς και ΤΙΠΟΤΕ από τα παραπάνω δεν θα γίνει . Εδώ θα είμαστε να γκρινιάζουμε και πάλι σύντομα.

Αν θέλετε να επισκεφτείτε το κέντρο της πόλης....απλά...Παρκάρετε μακρυά λίγο και περπατήστε.
Αρκεί να μην το κάνετε πάνω στον δρόμο. Χρησιμοποιείστε τα...τεράστια πεζοδρόμια που έχει η πόλη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: