16/10/18

How to ... κάνετε τις εξατμίσεις σας κούκλες!

Η αλήθεια είναι ότι στην εποχή του διαδικτύου μπορείς να βρεις πληροφορίες για ότι σε ενδιαφέρει. Και μάλιστα σε τεράστια ποσότητα.

Για κάποιο λόγο αποφάσισα να γυαλίσω τις εξατμίσεις από το  Yamaha XT 660 X μου θέλοντας να του δώσω μια πιο προσεγμένη εμφάνιση.

Σαν μέλος του ΧΤ Club στο facebook απευθύνθηκα στα μέλη της παρέας ζητώντας πληροφορίες και βοήθεια. να ναι καλά τα παιδιά με κατέκλυσαν με τόση πληροφορία που στο τέλος μπερδεύτηκα.
Τέλος πάντων κατέληξα σε μια "στρατηγική" εργασιών...
Καταρχήν καθαρισμός με ...Harpic ώστε να φύγουν τα πολλά και μετά τρίψιμο με την βοήθεια ενός σετ της Wolfcraft.Το σετ που εγώ χρησιμοποίησα είναι το Wolfcraft 2179000  και για το οποίο θα πω την γνώμη μου.

Πριν και ...κάπως πιο μετά.
Όχι δεν έχουμε τελειώσει ακόμα!
Σε πρώτη φάση λοιπόν εφάρμοσα το μαύρο Harpic Max στις εξατμίσεις.  Είχα διαβάσει πολλά και είχα δει και αρκετά video στο Youtube σχετικά. Μετά από 25-30 λεπτά αναμονής άρχισα το τρίψιμο με λεπτό συρματάκι κουζίνας. Το αποτέλεσμα στις δικές μου εξατμίσεις τουλάχιστον ήταν πολύ φτωχό. Με βεβαιότητα μπορώ ν απω ότι δεν δούλεψε σαν μεθοδολογία.
Μετά από πολύ τρίψιμο...
και ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η δουλειά








Αρκετά εκνευρισμένος προχώρησα στο επόμενο βήμα. Χρήση του σετ που είχα αγοράσει. Εδώ σου έρχονται 2 διαφορετικές κεφαλές για τρίψιμο (χρειάζεσαι δράπανο) και 2 διαφορετικές πάστες. Σε πρώτη φάση με την βοήθεια της πάστας Ν1 κατάφερα να απομακρύνω τα πιο πολλά .Ήταν μια διαδικασία αργή και επίπονη γιατί θέλει επίμονή σε διάφορα σημεία.

Στην συνέχεια επειδή είχα ξεμείνει από πάστα, χρησιμοποίησα ένα βιομηχανικό σαπούνι καθαρισμού και καθάρισα επιπλέον τα διάφορα δύσκολα σημεία. Χρησιμοποίησα το μπλε χρώμα σαπούνι, αν και νομίζω ότι θα έπρεπε να πάρω το ποιο σκληρό.

Απαραίτητα τα μέσα προστασίας και ο καφές
Κοντεύουμε..
Τρίψιμο και ευτυχία...
Τέλος έκανα χρήση της Ν2 πάστας και κεφαλής τριψίματος του σετ της Wolcraft. Εδώ να πω ότι μάλλον θα έπρεπε να είχα προτιμήσει ένα διαφορετικό πιο σκληρό σετ. Συγκεκριμένα το σετ που έπρεπε να πάρω είναι αυτό.

Μετά από 3 μέρες έντονου τριψίματος και καθαρίσματος το τελικό αποτέλεσμα με δικαίωσε στο 95%. Εκτιμώ ότι αν πήγαινα κατευθείαν σε πιο "βιομηχανικές" λύσεις θα είχα γλυτώσει πολύ κόπο και τρίψιμο.

Συμπερασματικά λοιπόν οι δικές  μου συμβουλές είναι :

1. Χρήση δράπανου σε σταθερή βάση.Βοηθάει πάρα πολύ ιδίως στην αρχή.Μετά εντάξει τις λεπτομέρειες τις κάνετε και με χειρισμό στο χέρι.
2. Χρήση βιομηχανικών σαπουνιών για την απομάκρυνση της βρόμας και της σκουριάς με την βοήθεια ειδικών πανιών. Λογικά εκεί που πουλάνε τα βιομηχανικά είδη...θα έχουν όλα τα απαραίτητα. ¨Για όσους ζουν ηράκλειο η λύση ακούει στο όνομα Παπαδάκης-Μεταλοβιομηχανική.
3. Αν δεν έχετε πρόσβαση σε ανάλογες εταιρίες βιομηχανικών υλικών ...ε προτιμήσετε το σετ της Wolfcraft απλά να ξέρετε ότι θα τρίψετε πιο πολύ και καλό είναι να πάρετε και τα δύο σετ ώστε να έχετε εναλλακτικές  κατά την διαδικασία καθαρισμού. Το σετ νούμερο ένα το βρίσκετε εδώ και το νούμερο 2 εδώ.
4.Το Harpic και τα άλλα "γιατροσόφια" καλύτερα να τα αποφύγετε.
5.Υπομονή, θετική σκέψη, καφεδάκι και πολύ Metal μουσική βοηθάνε.
6. Πάντα δουλεύουμε φορώντας τον αντίστοιχο εξοπλισμό ασφαλείας. Μα πάντα!!!

...και τα αποτελέσματα της δουλειάς μου.

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ
Και ένα συνοπτικό Video των εργασιών...







Δεν υπάρχουν σχόλια: