23 Φεβρουαρίου 2015

Οι χειρότερες ταινίας της χρονιάς

Τα Χρυσά Βατόμουρα είναι τα «αντιβραβεία των Όσκαρ», τα οποία απονέμονται στις χειρότερες ταινίες της χρονιάς που πέρασε. Η τελετή διεξάγεται παραδοσιακά ένα 24ωρο πριν η Αμερικανική  Ακαδημία Κινηματογράφου βραβεύσει τους καλύτερους με Όσκαρ, συνήθως χωρίς την προσωπική παρουσία των «βραβευμένων».

Στη φετινή απονομή, πέντε Χρυσά Βατόμουρα απέσπασε η οικογενειακή κωμωδία «Saving Christmas», του άλλοτε γόη του Χόλυγουντ και νυν… ιεροκήρυκα, Κερκ Κάμερον, ο οποίος κέρδισε επάξια και το Βατόμουρο για τη χειρότερη ανδρική ερμηνεία σε πρώτο ρόλο.

Η Κάμερον Ντίαζ και η Μέγκαν Φοξ μπορεί να εντυπωσιάζουν με την ομορφιά τους και να έχουν μεγάλες καριέρες πίσω τους, αλλά η μεν πρώτη πήρε το Χρυσό Βατόμουρο Α΄ Γυναικείου Ρόλου για τις ερμηνείες της στις ταινίες «Sex Tape» και «The Other Woman», ενώ η δεύτερη κέρδισε το Χρυσό Βατόμουρο Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στα «Χελωνονιντζάκια».

Χειρότερο ριμέικ ανακηρύχθηκε το «Annie», ενώ το βραβείο Μεταμέλειας, που απονέμεται σε καλλιτέχνη που από τα βατόμουρα κατάφερε να φτάσει στα Όσκαρ,  απέσπασε ο Μπεν Άφλεκ, ο οποίος - μετά το ανεκδιήγητο «Gigli», με την Τζένιφερ Λόπεζ - έφτασε στην κορυφή, με το «Argo» και το φετινό «Gone Girl».

Ο Μπεν Άφλεκ είχε βραβευθεί το 2004 με το Χρυσό Βατόμουρο Χειρότερου Ηθοποιού για τρεις ταινίες («Gigli», «Daredevil» και «Paycheck»), ενώ το «Gigli» την ίδια χρονιά είχε κερδίσει έξι Χρυσά Βατόμουρα, μένοντας στην ιστορία των βραβείων ως μια από τις χειρότερες ταινίες όλων των εποχών.

Οι βραβευθέντες επιλέγονται από 657 Αμερικανούς και ξένους κριτές, και λαμβάνουν ως βραβείο ένα Βατόμουρο - που έχει το μέγεθος  μπάλας του γκολφ - και είναι  τοποθετημένο πάνω σε μπομπίνα ταινίας. Το βραβείο είναι βαμμένο ολόχρυσο και κοστίζει 5 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+