16 Φεβρουαρίου 2015

Ο επίτροπος, ο πρόεδρος και το τηλέφωνο!

Όλα δείχνουν ότι για την αναβολή της ανακοίνωσης του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας από την κυβέρνηση έβαλε το …χεράκι του  και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιούκερ, σε μακράς διάρκειας τηλεφώνημα προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, επανέλαβε τις αντιρρήσεις του σε σχέση με την αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την Επιτροπή και τη μετακόμισή του στο Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού.


Ο κ. Γιούνκερ όσο και τις προηγούμενες ημέρες τόσο και την Κυριακή το απόγευμα, εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει ο κ. Αβραμόπουλος στις Βρυξέλλες, προκειμένου να διατηρηθεί η ισορροπία ανάμεσα στους επιτρόπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Η αποχώρηση του κ. Αβραμόπουλου από την Επιτροπή θα διατάρασσε τις ισορροπίες ανάμεσα στα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα, ενώ παράλληλα θα άνοιγε την πόρτα της εισόδου στον πρώτο αριστερό Επίτροπο, τον οποίο θα υποδείκνυε ο κ. Τσίπρας.

Κατόπιν αυτών και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μην διαταράξει τις  σχέσεις του με τον κ. Γιούνκερ την παραμονή της συνεδρίασης του Eurogroup, αλλά να ανακοινώσει την πρότασή του για τον υποψήφιο Πρόεδρο την Τρίτη.


Αυτό σημαίνει ότι η τελική πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα λάβει υπόψη και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης. Έτσι εξηγείται και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη, με την οποία συνέδεσε χρονικά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup με την ανακοίνωση για τον νέο Πρόεδρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+