16 Φεβρουαρίου 2015

Διπλή πορεία υπέρ και κατά των μεταλλείων στις Σκουριές

Στις Σκουριές Χαλκιδικής έγιναν ταυτόχρονα δύο συλλαλητήρια σήμερα, το ένα υπέρ, και το άλλο κατά κατά της λειτουργίας των μεταλλείων εξόρυξης χρυσού.

Έξω από το εργοτάξιο, εργαζόμενοι της επιχείρησης μαζί με τις οικογένειές τους απαιτούσαν να διασφαλιστούν οι 1900 θέσεις εργασίας, ενώ την ίδια ώρα, κάτοικοι που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων έκαναν πορεία και επιχείρησαν να φθάσουν τις Σκουριές, αλλά τους σταμάτησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.


Στο πλευρό των εργαζομένων στα μεταλλεία βρέθηκαν κάτοικοι αλλά και φορείς που υποστηρίζουν ότι η εξόρυξη χρυσού αποτελεί οικονομική ανάσα για την περιοχή και πως μια ενδεχόμενη ακύρωση της επένδυσης θα ήταν καταστροφική. Όπως αναφέρουν μάλιστα η μεταλλευτική δραστηριότητα προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε μια περιοχή που η ανεργία ξεπερνά το 50%.

Την ίδια ώρα κάτοικοι και φορείς που αντιδρούν στην εξόρυξη για περιβαλλοντικούς λόγους και είχαν συγκεντρωθεί στη Μεγάλη Παναγιά επιχείρησαν να κάνουν πορεία και αυτοί προς το χώρο του εργοταξίου. Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο τους σταμάτησαν και οι διαδηλωτές αποχώρησαν έπειτα από λίγες ώρες χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+