8 Ιανουαρίου 2015

Η «Charlie Hebdo» είναι εδώ: Επανακυκλοφορεί με τιράζ 1.000.000 φύλλων


Με τιράζ 1.000.000 φύλλων, αντί για 60.000 που ήταν το συνηθισμένο νούμερο, η εφημερίδα «Charlie Hebdo», που είδε 10 από τα παιδιά της να πέφτουν νεκρά από τις σφαίρες των τζιχαντιστών, επανακυκλοφορεί την ερχόμενη Τετάρτη, με την αμέριστη στήριξη των Γάλλων εκδοτών.

«Θα συνεχίσουμε, αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε την ερχόμενη εβδομάδα. Είμαστε όλοι σύμφωνοι. Η ηλιθιότητα δεν θα επικρατήσει» δήλωσε ο αρθρογράφος της εφημερίδας, Πατρίκ Πελού.
«Ήθελαν να σκοτώσουν την Charlie. Όχι απλώς δεν το κατάφεραν, αλλά επιθυμούμε η Charlie Hebdo να βγει πιο δυνατή από αυτή την τραγωδία» δήλωσε ο Φρανσί Μορέλ,της οικονομικής εφημερίδας Les Echos.

Το πρώτο φύλλο που θα κυκλοφορήσει μετά το μακελειό θα είναι 8σέλιδο και όχι 16σέλιδο. Η εφημερίδα έχει ήδη δεχθεί βοήθεια από άλλα ΜΜΕ, όπως η Monde και το Canal+, ενώ η συντακτική ομάδα θα φιλοξενηθεί από την Liberation.

Όπως γράφει η Les Echos, ήδη έχουν αποδεσμευτεί 500.000 ευρώ από τους Γάλλους εκδότες και την Google για τη στήριξη της Charlie Hebdo, η οποία έγινε στόχος εξαιτίας των σατιρικών σκίτσων για το Ισλάμ που είχε δημοσιεύσει κατά καιρούς.

Χθες, οι τρομοκράτες που εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας, εκτέλεσαν 10 εργαζόμενους και 2 αστυνομικούς. Καθώς διέφευγαν, ακούστηκαν να φωνάζουν: «Πήραμε εκδίκηση για τον προφήτη Μωάμεθ! Σκοτώσαμε την Charlie Hebdo!».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+