11 Ιανουαρίου 2015

Πρωτοφανής ο όγκος της ιστορικής πορείας στο Παρίσι

Ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης πορεία στο Παρίσι με τη συμμετοχή δεκάδων αρχηγών κρατών, νωρίτερα, και με το πλήθος του κόσμου να ξεπερνά σύμφωνα με τους υπολογισμούς το 1,5 εκατομμύριο. Συνολικά σε όλη τη Γαλλία διαδήλωσαν 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών που έκανε λόγο για μία πρωτοφανή κινητοποίηση.

Στο κεφαλόσκαλο του Προεδρικού Μεγάρου, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υποδέχθηκε στις 14:05 ώρα Ελλάδας τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ανάμεσα στους 44 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συμμετείχαν στην πορεία ενάντια της τρομοκρατίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν στην πρώτη γραμμή της πομπής, δίπλα στον Ισπανό ομόλογό του Ραχόϊ, λίγο πιό πέρα από τον Βρεττανό Ντέϊβιντ Κάμερον, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ αγκαζέ με την Αγκελα Μέρκελ βάδησαν στο μέσον της πομπής.

Στο πέρασμά τους ο κόσμος χειροκρότησε θερμά, με συνθήματα για την ελευθερία και το ιστορικό πλέον « Nous sommes Charlie» (Είμαστε Σαρλί).

Η πορεία των επισήμων κράτησε περίπου ένα ημίωρο. Επέστρεψαν στην προεδρία με τα πόδια, σε αντίθεση με τον ερχομό τους στο σημείο έναρξης, όπου είχαμε την ασυνήθιστη εικόνα των ηγετών να περιμένουν στη γραμμή προκειμένου να επιβιβασθούν στο λεωφορείο που θα τους μετέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+