9 Ιανουαρίου 2015

Μια θανάσιμη παρεξήγηση

Την «είδηση» του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο, του θρυλικού ηγέτη της Κούβας, μεταδίδουν την τελευταία ώρα αρκετά μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο. Αν και η πληροφορία προς το παρόν δεν έχει ούτε επιβεβαιωθεί, ούτε διαψευσθεί επισήμως, όλα δείχνουν πως είναι αναληθής με την παρεξήγηση να οφείλεται σε μια απλή... συνωνυμία.


Το θάνατο του πρώην κουβανού ηγέτη αναμετέδωσε και το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa επικαλούμενο ισπανόφωνα μέσα ενημέρωσης. Στη συνέχεια τη δημοσιοποίησε και η ιταλική Corriere Della Sera, η οποία ωστόσο αργότερα απέσυρε την ανάρτηση.

Μία από τις εφημερίδες που έσπευσαν να μεταδώσουν την είδηση ήταν η ισπανόφωνη κουβανική εφημερίδα με έδρα το Μαιάμι, El Diario Las America. Παρόλα αυτά, με νέα της ανάρτηση η οποία τιτλοφορείται «Ένταση και σύγχυση για τις φήμες θανάτου του Φιντέλ Κάστρο», άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για παρεξήγηση.
Τη φήμη πυροδότησαν η μακρά απουσία του Φιντέλ από τη δημόσια σκηνή σε συνδυασμό με την προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη της κουβανικής κυβέρνησης.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση, φαίνεται πως πρόκειται απλώς για παρεξήγηση: Πριν από πέντε ημέρες βρέθηκε νεκρός ο γιος του ηγέτη της αντιπολίτευσης στην Κένυα. Μια πληροφορία που λίγη αξία θα είχε για τα διεθνή μέσα αν ο νεκρός δεν είχε το όνομα Φιντέλ Κάστρο Οντίνγκα.

Σημειωτέον πως σήμερα συμπληρώνονται 56 χρόνια από την ημέρα που ο Επαναστατικός Στρατός μπήκε στην Αβάνα, επέτειος που γιορτάζεται με ιδιαίτερη επισημότητα στο νησί.

Σημειώνεται ότι την τελευταία φορά που ο Φιντέλ Κάστρο έκανε δημόσια εμφάνιση ήταν τον περασμένο Ιούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+