12 Νοεμβρίου 2014

Προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ σε σχολεία και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Σε 5.115 προσλήψεις μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας θα προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας όπως προκύπτει από σχετικά έγγραφα και με βάση τις τελευταίες τροποποιήσεις των σχετικών πράξεων. Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν για χρονικό διάστημα περίπου 6 μηνών.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την υποστήριξη και βελτίωση των υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καθώς και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μαθητές που οι οικογένειες τους δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. Παράλληλα, αποσκοπεί στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών, στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξ αιτίας της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία.

Αντικείμενο της Πράξης είναι η πρόσληψη και η απασχόληση προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια), σε ΣΜΕΑΕ,σε ΚΕΔΔΥ, σε Δομές Ειδικής Αγωγής καθώς και στους Φορείς Επίβλεψης (Δ/νσειςκαι Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης).

Το συγκεκριμένο προσωπικό θα απασχοληθεί για 5,7 μήνες. Τα τυπικά προσόντα και τα καθήκοντα του προσωπικού που θα προσληφθεί, θα καθοριστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ.

Οι διατιθέμενες θέσεις ανά ειδικότητα και τους τρεις άξονες έχουν ως εξής:

1. Ψυχολόγοι,

2. Κοινωνικής Εργασίας – Κοινωνικοί Λειτουργοί,

3. Λογοθεραπευτές,

4. Εργοθεραπευτές,

5. Φυσιοθεραπευτές,

6. Σχολικοί νοσηλευτές,

7. Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό,

8. Επιστάτες /Επιστάτριες,

9. Καθαριστές / Καθαρίστριες,

10. Τραπεζοκόμοι,

11. Οδηγοί σχολικών λεωφορείων,

12. Συνοδοί σχολικών λεωφορείων

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+