21 Νοεμβρίου 2014

Εικαστική έκθεση και επιστημονικό συνέδριο για τον Ελ Γκρέκο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 400 χρόνων από τον θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου το 2014 και την ανακήρυξη του έτους Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει σήμερα τη δεύτερη έκθεση αφιερωμένη στον μεγάλο καλλιτέχνη και φιλοξενεί ένα διεθνές συνέδριο.
Η έκθεση «Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης», είναι μια συνδιοργάνωση του Μουσείου Μπενάκη με το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Η έκθεση επικεντρώνεται σε δύο πίνακες του Γκρέκο που εκτίθενται μόνιμα στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, τη «Βάπτιση του Χριστού», και την «Άποψη του Όρους και της Μονής Σινά».
Με τη βοήθεια ζωγραφικών έργων, χαρακτικών και χειρογράφων, ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει την εξέλιξη του φιλόδοξου και υπερήφανου ζωγράφου από την Κρήτη στα μεγάλα καλλιτεχνικά κέντρα της μετα-αναγεννησιακής Ιταλίας.
Στην έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η «Προσκύνηση των ποιμένων», η «Προσωπογραφία του Giulio Clovio» της Sofonisba Anguissola, μια «Προσωπογραφία του Fulvio Orsini», αγνώστου καλλιτέχνη, καθώς και ο πίνακας του Γκρέκο «Παιδί που φυσάει ένα αναμμένο δαυλί».
Παράλληλα, σήμερα ξεκινά κι ένα τριήμερο διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «El Greco from Crete, to Venice, to Rome, to Toledo», με τη συμμετοχή 22 επιστημόνων από όλο τον κόσμο, ειδικών στο έργο του Θεοτοκόπουλου.
Πληροφορίες: Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138, 210 3453111.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+