17 Οκτωβρίου 2014

H μπaρούφα της ημέρας

Μέχρι πότε ;

Παρακολουθώ εκστασιασμένος τα τεκταινόμενα στον χώρο του πολιτισμού τώρα τελευταία.Τι μοναδικές ανακαλύψεις στον λόφο Καστά της Αμφίπολής! Τι βουτιές στο ναυάγιο των Αντικιθύρων και νέα αντικείμενα! Τι η έλευση της σούπερ-δικηγόρου,γκόμενας και γυναίκας του Ριχάρδου η οποία θα μας φέρει πίσω τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα μας!!!(έναντι μιας μικρής ...."αποζημιώσεως" υποθέτω.)
Όλα αυτά με κάνουν να είμαι ενθουσιασμένος.....
WOW επιτέλους ανακαλύπτουμε ξανά την χαμένη μας πολιτισμική κληρονομιά.
Επιτέλους διεκδικούμε ξανά τα αυτονόητα......
Τώρα θα δείτε κουτόφραγκοι ποιοι είμαστε εμείς οι Έλληνες!!!

Μέσα στον ενθουσιασμό μου λοιπόν μου έτυχε να πάω για επαγγελματικούς λόγους στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.Ξέρετε τώρα,,,,Μινώταυρος,λαβύρινθος,Αριάδνη και τα σχετικά.


Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μέρη του κόσμου με παραπάνω από 800000 επισκέπτες ανα χρόνο.Είναι όντως μοναδική η ιστορία και ο πολιτισμός που κρύβει το συγκεκριμένο μέρος.ΟΠΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ είναι και ο τρόπος που το επίσημο Ελληνικό κράτος αντιμετωπίζει τον χώρο!!!Με καθαρά εισπρακτική φιλοσοφία (σας θυμίζει τίποτε αυτό;) με κοντόφθαλμη πολιτική με γυφτιά και βρωμιά. Εισπράττουν από τους επισκέπτες τουλάχιστον 4.500.000 Ευρώ τον χρόνο και την ίδια στιγμή ΔΕΝ φροντίζουν να έχουν τον χώρο ασφαλή και καθαρό!!! Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι λίγες μόνον από αυτές που θα μπορούσα να βγάλω ,ώστε να αναδείξω τα όσα λέω.

Πού είναι τα σκέπαστρα μέσα στον χώρο;
Πού είναι οι συντηρημένες σκάλες ;
Που είναι οι φύλακες να κυκλοφορούν μέσα στον χώρο και να είναι ευδιάκριτοι:
Που είναι οι κατάλληλες υποδομές για τα ΑΜΕΑ ;
...και πολλά άλλα   "Που είναι"!!!

Μας αρέσει να κοκορευόμαστε για την πολιτισμική μας κληρονομιά...κομπάζοντας και εισπράτοντας χρήματα από τους ξένους επισκέπτες μας. Στους δε ΑΣΧΕΤΟΥΣ πολιτικούς μας,και δη στου Υπουργούς Τουρισμού και Πολιτισμού αρέσουν οι αερολογίες τα μεγάλα λόγια και τα ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ.

Που πάνε λοιπόν τα λεφτά από τις εισπράξεις της Κνωσού λοιπόν;
Στην μισθοδοσία του προσωπικού: Πολύ μικρό μέρος.
Στις διάφορες ανασκαφές ανά την Ελλάδα:....μα με χορηγούς ,όπως μαθαίνουμε, γίνονται πια αυτές.
Στην συντήρηση και περαιτέρω  ανάδειξη του χώρου;Σίγουρα όχι.....
Στα ψαράκια που κεράσαμε την κυρία δικηγόρο:  Μπααααααααα  δεν νομίζω....μου μοιάζει για λιτοδίαιτη κοπέλα.

Ειλικρινά δεν ξέρω.

Πρέπει όμως να ομολογήσω ότι φεύγοντας από την Κνωσό δεν αισθανόμουν τόσο ενθουσιασμένος πια.Πέρα από την αγανάκτηση που ένοιωθα μέσα μου,ένοιωθα και ένα τεράστιο κενό.

.....και για το κενό αυτό δεν έφταιγε ούτε ο χώρος ,ούτε οι κλέφτες Βρετανοί ούτε κανένας άλλος περίεργος παράγοντας ,όπως εξωγήινοι κτλ.

Για το κενό φταίμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ,  που έχουμε επιτρέψει σε αυτό το κράτος και σε αυτή την πολιτεία-αλητεία να συμπεριφέρεται έτσι και στα μνημεία μας,αλλά και στην Ιστορία μας.

Ειλικρινά μέχρι πότε ;


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+