20 Οκτωβρίου 2014

Οκτώ υποτροφίες για εργασία στο Γερμανικό κοινοβούλιο

Με την ευκαιρία έναρξης του προγράμματος για τη «Διεθνή Κοινοβουλευτική Υποτροφία (IPS)» της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής (Bundestag) της Γερμανίας, ο κ. Μειμαράκης θα έχει συνάντηση με Γερμανική Αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Βουλευτής κ. Bernhard Schulte – Drüggelte.


Στο πλαίσιο του IPS, θα δοθεί η δυνατότητα σε συνολικά 120 υποτρόφους από 41 χώρες να γνωρίσουν το κοινοβουλευτικό σύστημα της Γερμανίας μέσω της χρηματοδοτούμενης από το Γερμανικό Κοινοβούλιο υποτροφίας, διαρκείας από 2 Μαρτίου έως 31 Ιουλίου 2015. Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση για τις πολιτικές δραστηριότητες και της δημοκρατικής διαδικασίας λήψεως αποφάσεων. Οι υπότροφοι θα εργασθούν σε γραφεία Γερμανων Βουλευτών και θα είναι σε θέση να συμμετέχουν ταυτοχρόνως στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Πανεπιστημίων του Βερολίνου. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Γερμανικού Κοινοβουλίου και διεξάγεται με την συνεργασία των τριών Πανεπιστημίων του Βερολίνου.

Το σύνολο των εξόδων που αφορούν στην μετακίνηση, στην διαμονή και ασφάλιση των φοιτητών, συμπεριλαμβανομένης της μηνιαίας υποτροφίας, θα καλυφθούν από το Γερμανικό Κοινοβούλιο. Αιτήσεις συμμετοχής στο IPS θα δίδονται τον Δεκέμβριο εκάστου έτους από την Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: http://www.bundestag.de/ips.

 Επίσης στις 15.00 η πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, θα παρουσιάσουν στο Auditorium του Ινστιτούτου Γκαίτε στις 15.00 την Διεθνή Κοινοβουλευτική Υποτροφία. Η εκδήλωση θα γίνει στη γερμανική γλώσσα. Νωρίτερα, στις 14.30 εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου της Γερμανίας και της Επιτροπής Επιλογής των Υποτρόφων θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στο Ινστιτούτο Γκαίτε αναλύοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+