23 Οκτωβρίου 2014

Δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει τους φυσικούς της πόρους

Στο δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει τους φυσικούς πόρους εντός της δικής της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης αναφέρθηκε εκ νέου η αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τονίζοντας παράλληλα ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει να υποστηρίζει σθεναρά τη διαπραγματευτική διαδικασία για την επανένωση του νησιού σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.
"Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι του νησιού σε πετρέλαιο και αέριο θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ αμφοτέρων των κοινοτήτων, στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης" συμπλήρωσε η Μαρί Χαρφ.

Ωστόσο, απέφυγε να σχολιάσει τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ ή τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος υποστήριξε ότι οι Τουρκοκύπριοι διατηρούν όσα δικαιώματα έχουν και οι Ελληνοκύπριοι και συμπλήρωσε: "Πρέπει να αποδεχτούμε αυτή τη διεθνή νομική πραγματικότητα, αυτή την αλήθεια. Αν αυτό δε γίνει αποδεκτό και υποστηρίζουμε ότι "έχουμε το δικαίωμα ερευνών στον νότο, επειδή ο νότος είναι δικός μας, στους Τούρκους ανήκει ο βορράς", τότε πρέπει να συζητήσουμε το σενάριο των δύο κρατών".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+