25 Οκτωβρίου 2014

Ιλιον: Οικογένειες σε απόγνωση...

Στις γειτονιές του Ιλίου, στην οδό Βούρβαχη, επικρατεί το χάος, μία ημέρα μετά τη βιβλική καταστροφή από την κακοκαιρία.
Από το στενό των Δαναών έως και την οδό Ξάνθου, επί της Βούρβαχη, υπάρχουν σπίτια που έχουν υποστεί ολική καταστροφή, έχουν πλημμυρίσει πλήρως και οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, καθώς έχουν χάσει τα υπάρχοντά τους.

Επί τόπου βρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ενώ όλη η γειτονιά βρίσκεται στο πόδι. Μάλιστα, χαρακτηριστική ήταν η αποδοκιμασία με την οποία τον υποδέχτηκε κάτοικος: «Νωρίς φτάσατε κ. υπουργέ, να σας φτιάξουμε έναν καφέ;».
Ο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους, φανερά εκνευρισμένος και αναστατωμένος. Επιπλέον, υπάρχουν σπίτια που πλημμύρισαν και σε όλα τα παράλληλα και κάθετα στενά της οδού Βούρβαχη, με μικρότερες ωστόσο καταστροφές.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων της γειτονιάς, ο χείμαρρος από τη λεωφόρο Θηβών προς την οδό Βούρβαχη κατάφερε και παρέσυρε αυτοκίνητα έως και 300-400 μέτρα, και μάλιστα όχι σε ευθεία, αλλά όπως πήγαινε ο χείμαρρος.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των ζημιών από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και του δήμου Ιλίου, ενώ και η κοινωνική υπηρεσία του δήμου Ιλίου βρίσκεται στις γειτονιές για να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο.

Μαρτυρίες οικογενειών

Από τις 8 το πρωί του Σαββάτου η γειτονιά της περιοχής του Ίλιον είναι βυθισμένη σε ένα σκηνικό πόνου, απόγνωσης, δακρύων. Άνθρωποι που βιώνουν τον πιο φρικτό εφιάλτη καθώς σήμερα δεν έχουν πού να μείνουν. Τα ορμητικά νερά και οι πλημμύρες κατέστρεψαν τα σπίτια τους. Όλα τα υπάρχοντά τους. Εκείνοι, όπως λένε, κινδύνεψαν να πνιγούν στην προσπάθειά τους να βρουν τρόπο να ανοίξουν τις πόρτες που είχαν φρακάρει από τα ορμητικά νερά. Παιδιά μικρά που κλαίνε, γονείς απελπισμένοι, παππούδες και γιαγιάδες που πέρασαν το βράδυ τους μοιρολογώντας για το σπιτικό που με θυσίες είχαν στήσει. Αυτό είναι το σκηνικό σήμερα εκεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+