2 Οκτωβρίου 2014

Η μπaρούφα της ημέρας

Μια κακόγουστη πόλη

Είναι κοινή διαπίστωση ότι το Ηράκλειο Κρήτης είναι μια πόλη με αρκετά προβλήματα για τον πολίτη της.Νερό όχι σε σταθερή ροή,πρόβλημα σκουπιδιών,κυκλοφοριακό,παρκάρισμα,αστικές συγκοινωνίες και άλλα πολλά.Μικρά και μεγάλα.

Είναι επίσης κοινά αποδεκτό ότι η πόλη προσπάθησε ,και προσπαθεί, να διορθώσει αρκετά από τα παραπάνω.Με διανοίξεις,με ασφαλτοστρώσεις...με πολλά μικρά και μεσαία έργα.

Δυστυχώς όμως ψάχνει κανείς με το μικροσκόπιο να βρει έργο που να έχει λειτουργικότητα, ποιότητα κατασκευής  και καλό γούστο.

Αντί αυτού πέφτουμε σε προβληματικές κατασκευές (αλήθεια πότε θα τελειώσει ο εργολάβος την Ολύμπου στις Pateles ;) έργα που δημιουργούν παρά λύνουν προβλήματα,και σε κακογουστιές!!!

Η φωτογραφία της ανάρτησης χαρακτηριστική.Κέντρο Ηρακλείου,κυβόλιθοι γρανίτη με αρμό 1-2 πόντους ανισομερώς τοποθετημένοι.Η τέλεια παγίδα για το πόδι σας.Λες και το έστρωσε Βιετ-κόνγκ!

Το δε εξοργιστικό είναι ότι σαν πολίτες,αποδεχόμαστε όλη αυτή την κατάσταση.Μας ενδιαφέρει πιο πολύ πχ....αν θα μαζευτεί ο καπνός στην Νικαράγουα και αδιαφορούμε για την απλή καθημερινότητα μας.Την καθημερινότητα που ρίχνει και άλλο την ποιότητα της ζωής μας.

Ειλικρινά παρότι δεν είμαι ειδικός πολύ θα ήθελα να συμμετάσχω σε μια πρωτοβουλία του Εργατικού κέντρου πχ. για "επιδιόρθωση" των κακώς τοποθετημένων πλακών στα πεζοδρόμια του Ηρακλείου.Αυτό βέβαια δεν αναιρεί την υποχρέωση του δήμου να απαιτεί και να επιβάλλει την κατασκευή σωστών έργων.Όπου δε διαπιστώνει έργα της πλάκας, να είναι αμείλικτος με τον εργολάβο.(ονειρικό ε;)

Μέχρι να γίνει αυτό...το Ηράκλειο θα παραμένει μια από τις πιο κακόγουστες πόλεις της χώρας.
Τι κρίμα...και έχει τόσες δυνατότητες.


ΥΓ: Περιοχή....Κομμένο μπεντένι και Πολιτιστικό....ο νέος στίβος μάχης της ΣΕΑΠ;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+