6 Οκτωβρίου 2014

Ομολόγησαν το φόνο 17 από τους αγνοούμενους φοιτητές

Δύο δολοφόνοι εγκληματικής οργάνωσης ομολόγησαν ότι σκότωσαν 17 από τους 43 αγνοούμενους φοιτητές οι οποίοι εξαφανίστηκαν πριν από μια εβδομάδα στο νότιο Μεξικό, δήλωσε την Κυριακή ο εισαγγελέας που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση.


Ο Ινάκι Μπλάνκο εισαγγελέας της πολιτεία Γκερέρο, ανέφερε ότι δύο ύποπτοι εγκληματίες της οργάνωσης "Guerreros Unidos" από τους συνολικά τριάντα υπόπτους που συνελήφθησαν, ομολόγησαν ότι εμπλέκονται άμεσα στη δολοφονία των φοιτητών.

Ο εισαγγελέας Μπλάνκο τόνισε επίσης ότι 28 πτώματα έχουν εντοπιστεί σε ομαδικό τάφο κοντά στην πόλη Ιγκουάλα. Σύμφωνα με τον ίδιο θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να καθοριστεί με βεβαιότητα μετά από γενετικές εξετάσεις ότι τα πτώματα που έχουν εντοπιστεί ανήκουν πράγματι στους αγνοούμενους φοιτητές

Ο ομαδικός τάφος εντοπίστηκε το Σάββατο, απο τις ομολογίες μερικών από τα 30 άτομα που συνελήφθησαν ως ύποπτα για την υπόθεση της εξαφάνισης των φοιτητών.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 22 πολιτειακοί αστυνομικοί και μέλη του τοπικού καρτέλ ναρκωτικών. Οι αρχές υποπτεύονται ότι οι αστυνομικοί και τα μέλη του καρτέλ των ναρκωτικών ενήργησαν από κοινού κατά των φοιτητών οι οποίοι συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα σε διαδηλώσεις κατά του νέου εκπαιδευτικού συστήματος.

Τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των φοιτητών κατέστειλε με απίστευτη βιαιότητα η τοπική αστυνομία με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι άνθρωποι να σκοτωθούν πολλοί από πυρά αγνώστων. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν δεκάδες φοιτητές αμέσως μετά τα επεισόδια να μεταφέρονται με αυτοκίνητα της αστυνομίας σε ένα άγνωστο προορισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+