13 Σεπτεμβρίου 2014

Νέες φωτογραφίες - σοκ του Πιστόριους από τη νύχτα του φόνου

Νέες σοκαριστικές φωτογραφίες από τη μοιραία νύχτα που η πανέμορφη Ρίβα Στίνκαμπ έπεσε νεκρή από τις σφαίρες του Όσκαρ Πιστόριους έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Νότιας Αφρικής, την ώρα που η ετυμηγορία του δικαστηρίου τον απάλλαξε από το φόνο εκ προμελέτης και τον έκρινε ένοχο για φόνο από αμέλεια.Το νέο «πακέτο» φωτογραφιών από τον τόπο του εγκλήματος δείχνουν τον Πιστόριους κυριολεκτικά βουτηγμένο στο αίμα.

Οπως αναφέρει ο Independent, οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας από το στόμα της δικαστή Τοκοζίλε Μασίπα που έκρινε τον νοτιοαφρικανό παραολυμπιονίκη ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, καθώς και για τους πυροβολισμούς σε εστιατόριο.

Στις εικόνες φαίνεται το όπλο που χρησιμοποίησε ο Πιστόριους -ένα πιστόλι Taurus 9mm- να βρίσκεται πάνω σε μία πετσέτα στο πάτωμα του μπάνιου.

Φωτογραφήθηκε αμέσως μετά τους θανάσιμους πυροβολισμούς στη Ρίβα με τα προσθετικά μέλη και ένα σορτς πιτζάμας γεμάτα από το αίμα της κοπέλας του, το οποίο είχε καλύψει το πάτωμα και γύρω από την τουλέτα.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου που έκρινε τον παραολυμπιονίκη ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια συνεπάγεται μέγιστη ποινή φυλάκισης 15 ετών, αν και σύμφωνα με νομικούς που επικαλείται το BBC, είναι πιο πιθανό ο αθλητής με τα τεχνητά μέλη να καταδικαστεί σε 7ετή-10ετή φυλάκιση.


Η εγγύηση του παρατείνεται μέχρι να ανακοινωθεί η ποινή στις 13 Οκτωβρίου.

Το δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες της δολοφονίας, θεωρώντας ότι δεν παρουσιάστηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν πέραν αμφιβολίας ότι ο Πιστόριους είχε προσχεδιάσει τον φόνο της φίλης του.


Έγινε επίσης δεκτό το επιχείρημα ότι ο αθλητής φοβήθηκε για τη ζωή του, γι 'αυτό και πυροβόλησε, ενώ ειπώθηκε ότι δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα σκότωνε το πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από την πόρτα του μπάνιου, δηλαδή την σύντροφό του Ρίβα Στίνκαμπ.


«Είμαι της γνώμης ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε υπερβολικά γρήγορα και έκανε υπερβολική χρήση βίας. Στις συνθήκες αυτές, είναι σαφές πως επέδειξε αμέλεια», σημείωσε η δικαστής Τοκιζίλε Μασίπα.

Το δικαστήριο τον έκρινε επίσης ένοχο για άλλο περιστατικο πυροβολισμού σε εστιατόριο.


Η 29χρονη Ρίβα Στίνκαμπ δέχθηκε τέσσερις πυροβολισμούς πίσω από την πόρτα της τουαλέτας, οι οποίες την χτύπησαν στο κεφάλι, το χέρι και τον γλουτό.(Πηγή φωτογραφιών: Independent)
@etnos

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+