16 Σεπτεμβρίου 2014

Λιγότερα έσοδα στον ΠΑΟΚ

 Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανακοίνωσε σήμερα το σύνολο των χρημάτων που μπορούν να εισπράξουν οι ομάδες που συμμετέχουν στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πρόκειται για τα χρήματα που αφορούν την συμμετοχή τους και τις πιθανές επιτυχίες, αλλά όχι το market pool που θα προκύψει στο τέλος της χρονιάς.
Αυτά τα χρήματα έρχονται μέσα από εμπορικά δικαιώματα που η UEFA μοιράζει σε κάθε χώρα ξεχωριστά.


 Πριν από λίγα χρόνια το Ελληνικό marketpool έφθασε για τους ομίλους του EuropaLeague τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.Πέρυσι όπου ο ΠΑΟΚ ήταν ο μόνος εκπρόσωπος της χώρας, έφθασε στα 2,5 εκατομμύρια. Χρήματα που εισέπραξε στο 100% ο ΠΑΟΚ.Φέτος το ποσό της Ελλάδας θα καθοριστεί στο τέλος της σεζόν και ανάλογα την πορεία των ομάδων.

 Πρέπει να σημειωθεί ότι το ποσό της Ελλάδας δεν θα μοιραστεί στα τρία, για ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Αστέρα. Ο Παναθηναϊκός ως κυπελλούχος θα εισπράξει το 50% και από 25% ο ΠΑΟΚ και Αστέρας.
Αν λοιπόν το ποσό φθάσει στα 2,5 εκατομμύρια όπως πέρυσι, ο Παναθηναϊκός θα πάρει το 1,25 εκ. ευρώ και ο ΠΑΟΚ με τον Αστέρα από 625 χιλιάδες μόνο!Μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ κέρδισε 150.000 από την συμμετοχή στα πλέι οφ της διοργάνωσης και 1,3 από την πρόκριση στους ομίλους.

Την ίδια στιγμή πέρυσι είχε κερδίσει 2,4 εκατομμύρια από την παρουσία στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Ληγκ και 1,3 από την πρόκριση στους ομίλους του EuropaLeague.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+