14 Οκτωβρίου 2013

Πώς θα αφαιρέσετε το όνομα και την φωτογραφία σας από τις διαφημίσεις της Google

H Google άρχισε από τις 11 Οκτωβρίου να ενημερώνει τους χρήστες των υπηρεσιών της ότι από την 1η Νοεμβρίου 2013 αλλάζει η τακτική που ακολουθεί για την προβολή του ονόματος και της φωτογραφίας τους στις διαφημίσεις που εμφανίζονται στους φίλους και τους γνωστούς τους. Δείτε πως μπορείτε να αποσυνδέσετε τις διαφημίσεις της Google με οτιδήποτε επισημαίνετε με +1, σχολιάζετε ή αξιολογείτε στις υπηρεσίες της Google. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να κάνετε το ίδιο για να μην μοιράζεστε τις επιλογές και τα σχόλιά σας με τους γνωστούς σας στις υπηρεσίες της Google.@in


Με το επιχείρημα ότι οι επιλογές ή επισημάνσεις ή οι κριτικές που έκαναν διαδικτυακοί φίλοι και γνωστοί μπορεί να αποδειχτούν χρήσιμες όταν αναζητάμε μουσική, ταινίες, βιβλία, εστιατόρια, και άλλα προϊόντα ή υπηρεσίες, η Google εγκαινιάζει τις λεγόμενες «κοινόχρηστες εγκρίσεις».

Εάν επιλέξετε να ενεργοποιήσετε την σχετική επιλογή, το όνομα και η φωτογραφία του προφίλ σας στο Google θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης των φίλων και των γνωστών σας ως δικές σας προτάσεις για ό,τι ψάχνουν.


Σημειώστε πως η επιλογή να εμφανίζεστε με ονοματεπώνυμο και φωτογραφία σε διαφημίσεις μέσω των λεγόμενων shared endorsements, είναι ενεργοποιημένη σε κάποιους χρήστες, όχι όμως σε άλλους. Διασταυρώσαμε το γεγονός και παρατηρήσαμε πως η επιλογή ήταν απενεργοποιημένη σε χρήστη που είχε αυστηρές επιλογές για την ρύθμιση του απορρήτου του. Αντίθετα, ήταν ενεργοποιημένη σε άλλο χρήστη μάλλον αδιάφορο για τις ρυθμίσεις του προσωπικού του απορρήτου.

Οι φίλοι σας, η οικογένειά σας και οι άλλοι μπορούν να δουν το όνομα στο προφίλ σας και τη φωτογραφία σας, καθώς και περιεχόμενο όπως τις αξιολογήσεις που μοιράζεστε ή τις διαφημίσεις που επισημαίνετε με +1.

Αυτό συμβαίνει μόνο όταν κάνετε μια συγκεκριμένη ενέργεια και οι μοναδικοί που μπορούν να το δουν είναι τα άτομα που έχετε επιλέξει να μοιράζεστε αυτό το περιεχόμενο. Η Google περιλαμβάνει στον όρο «ενέργεια» τα ακόλουθα:


επισήμανση με +1,
σχολιασμό ή
όταν ακολουθείτε κάποιον,
κριτικές,
παρακολουθήσεις,
κοινές χρήσεις, κ.λπ.

Τα παραδείγματα που δίνει η Google είναι τα εξής:


Οι φίλοι σας μπορούν να διαπιστώσουν ότι έχετε βαθμολογήσει με 4 αστέρια ένα άλμπουμ στη σελίδα ενός συγκροτήματος στο Google Play.
Η επισήμανση σας με +1 (κάτι ανάλογο με το Like στο Facebook, στο Google+) στον αγαπημένο φούρνο της γειτονιάς σας θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στη διαφήμιση του φούρνου στην Google.
Eάν κάνετε αναζήτηση για «ιταλικά εστιατόρια» ενδέχεται να δείτε μια διαφήμιση για ένα κοντινό εστιατόριο μαζί με τη θετική κριτική ενός φίλου σας.
Στο Google Play επίσης, ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι ένας άλλος φίλος σας έχει επισημάνει με +1 ένα νέο τραγούδι ή άλμπουμ.
Όταν επισκέπτεστε το Google Play music store, ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι ένας φίλος σας έχει επισημάνει με +1 το νέο άλμπουμ του αγαπημένου σας καλλιτέχνη.
Όταν πραγματοποιείτε αναζήτηση για ένα εστιατόριο, ενδέχεται να δείτε μια διαφήμιση που περιλαμβάνει μια κριτική 5 αστέρων ενός άλλου φίλου σας.

Η δυνατότητα απενεργοποίησης από τις σχετικές Ρυθμίσεις αφορά μόνο στην προβολή του ονόματος και της φωτογραφίας σας σε διαφημίσεις. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν την απενεργοποιήσετε, το όνομα και η φωτογραφία σας θα εμφανίζονται ως δικές σας προτάσεις/αξιολογήσεις/επισημάνσεις, για παράδειγμα στο Google Play, ή στα αποτελέσματα αναζήτησης ή στους χάρτες της Google. Στο παράδειγμα που δίνει η Google, εμφανίζεται το όνομα και η φωτογραφία ενός φίλου όταν ο φίλος του έψαξε στην μηχανή αναζήτησης για "Summertime Spas". Η αλλαγή αυτής της ρύθμισης δεν επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το όνομα και η φωτογραφία προφίλ του ίδιου χρήστη ενδέχεται να εμφανίζονται σε μια κοινόχρηστη έγκριση που δεν βρίσκεται σε μια διαφήμιση — για παράδειγμα, όταν μοιράζεται μια μουσική πρόταση που εμφανίζεται στο Play Store.


Με λίγα λόγια, απενεργοποιώντας τις «κοινωνικές εγκρίσεις» δεν θα συνδράμετε την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών των διαφημιζόμενων στο δίκτυο της Google, όμως ό,τι πουλιέται από τα δικά της «καταστήματα» (είτε πρόκειται για μουσική, για ταινίες ή επισημάνσεις στους χάρτες της) θα συνεχίσει να συνοδεύεται από τις δικές σας (θετικές) αξιολογήσεις (+1), ή τα αστέρια που τους προσδώσατε.

Αυτή η ενέργεια ή δραστηριότητα του χρήστη μπορεί να μην αποκαλύπτεται μόνο εάν ο χρήστης την αναιρέσει (διαγραφή) ή τροποποιώντας τις ρυθμίσεις ορατότητάς της. Εντούτοις, η Google δεν δίνει την δυνατότητα συνολικής απενεργοποίησης της ορατότητας αυτών των κοινωνικών δραστηριοτήτων. Οι επιλογές σας παύουν να είναι προσωπικές και όλοι θα μπορούν να μάθουν στο εξής τι σας αρέσει (+1) ή τι σχολιάζετε, εκτός εάν κάθε φορά που το κάνετε επιλέγετε να μην είναι ορατή η ενέργειά σας αυτή.


Αυτή η τακτική μπορεί να προδώσει προσωπικές επιλογές που μπορεί να σας φέρουν σε δύσκολη θέση, ειδικά όταν επιλέξατε να δείξετε ό,τι σας αρέσει κάτι (σεξουαλικός προσανατολισμός, πολιτικές πεποιθήσεις, θρησκευτικά πιστεύω και άλλα που εκφράστηκαν σε κάποιες αναρτήσεις) χωρίς να συνειδητοποιείτε πως η προτίμησή σας θα ήταν καλύτερα να μείνει κρυφή.

Πάντως, η Google εξαιρεί τους χρήστες που δηλώνουν κάτω των 18 ετών, οι ενέργειές τους δεν θα εμφανίζονται στις κοινόχρηστες εγκρίσεις σε διαφημίσεις και σε «ορισμένες άλλες περιπτώσεις».


Για να απενεργοποιήσετε την εμφάνιση του ονόματος και της φωτογραφίας σας στις διαφημίσεις της Google επισκεφτείτε την διεύθυνση https://plus.google.com/settings/endorsements?partnerid=gplp0 αφού μπείτε στον λογαριασμό σας και αφαιρέστε το τικ από την πρόταση «Η Google μπορεί να εμφανίζει το όνομα και τη φωτογραφία προφίλ μου σε κοινόχρηστες εγκρίσεις που εμφανίζονται στις διαφημίσεις, βάσει της δραστηριότητας μου».Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "Αποθήκευση" για να αποθηκεύσετε τη νέα σας ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+