21 Οκτωβρίου 2013

Οκτώ οικογένειες ελπίζουν η «Μαρία» να είναι δικό τους παιδί

Στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος αγοραπωλησίας παιδιών πιστεύουν ότι βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές, στην υπόθεση - θρίλερ με το τετράχρονο κοριτσάκι, που ανακάλυψαν τυχαία μετά από επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.
Οι αστυνομικοί ξανανοίγουν τους φακέλους οκτώ εξαφανισμένων παιδιών απ' όλο τον κόσμο, που μοιάζουν με την μικρή Μαρία. Τα ονόματα αυτών είναι Ντομίνικα Γκατζάρ, Γκαμπριέλα Φράνκο, Εμιλυ Γκουαμά και Γκαμπριέλα Ντάμ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Λίζα Ιργουινκ από Καναδά, Νικόλα Σιέσκα και Σουζάνα Σιμπνιέσκα από την Πολωνία, αλλά ακόμη και η Φιόνα, από την Γαλλία, η οποία εξαφανίστηκε πριν από 5 χρόνια. Το κοριτσάκι αυτό φέρεται να έχει δολοφονηθεί από τους γονείς του, ωστόσο η σορός της δεν βρέθηκε ποτέ.

Στην προσπάθεια τους, μάλιστα, να βρουν τους πραγματικούς γονείς του κοριτσιού, οι αστυνομικοί θα δώσουν αύριο στη δημοσιότητα φωτογραφίες και τα στοιχεία του ζευγαριού των αθιγγανων, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι ήταν οι γονείς του παιδιού για να παίρνουν επίδομα.

Τη Δευτέρα, το ζευγάρι αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή, ενώ την ίδια ημέρα θα δημοσιοποιηθούν και οι φωτογραφίες μαζί με επιπλέον στοιχεία του.
Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ χιλιάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχεται το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου και φιλοξενείται το παιδί, από ζευγάρια αλλοδαπών και Έλληνες γονείς που είτε έχουν χάσει το παιδί τους το 2009, είτε το παιδί τους γεννήθηκε και τους είπαν ότι είναι νεκρό. Αναμένεται, επιπλέον, πραγματογνωμοσύνη απο ανθρωπολόγο για την καταγωγή του παιδιού.
Σήμερα, σιωπή και άγριες διαθέσεις αντιμετώπισαν οι δημοσιογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία στον καταυλισμό των τσιγγάνων στα Φάρσαλα. Μετά τις αλλεπάλληλες αντιφάσεις στις οποίες έπεσαν για το ξανθό κοριτσάκι, το ζευγάρι και οι ένας τσιγγάνος συγγενής τους κλώτσησε την κάμερα για να σταματήσει το ρεπορτάζ.@mega

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+