4 Οκτωβρίου 2013

Μία λευκή τίγρης προσφορά του Π.Κουβουτσάκη στο Μουσείο Γουλανδρή

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων στις 4 Οκτωβρίου, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας υποδέχεται στη συλλογή του το νέο του απόκτημα, το μεγαλύτερο αιλουροειδές του κόσμου, την λευκή τίγρη.Η λευκή τίγρης, μία ευγενική προσφορά του Π. Κουβουτσάκη προς το Μουσείο, η οποία είναι μια σπάνια χρωματική μορφή της κοινής τίγρεως, θα υποδέχεται καθημερινά τους επισκέπτες από το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στην είσοδο του Μουσείου, κατά τις ώρες και μέρες λειτουργίας του.

Με την ευκαιρία του καινούργιου αποκτήματος της λευκής τίγρεως, τις Κυριακές 6 και 20 Οκτωβρίου και 10 και 24 Νοεμβρίου η υπεύθυνη του τμήματος Χερσαίας Ζωολογίας Δρ Μαρία Δημάκη θα κάνει δύο επιστημονικές ξεναγήσεις με θέμα: «Από το μεγαλύτερο στο μικρότερο αιλουροειδές του κόσμου». Οι λευκές τίγρεις έχουν εξαφανιστεί ή όχι; Που οφείλεται το λευκό χρώμα τους; Ποια αιλουροειδή ζουν σήμερα; Ποιο είναι το μεγαλύτερο και το μικρότερο αιλουροειδές; Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να μάθουν ποια από αυτά μοιάζουν μεταξύ τους και ποια έχουν μεγάλες διαφορές.

Την ίδια στιγμή στα εκθέματα του Μουσείου έχουν προστεθεί σπάνια απολιθώματα. Ο Ιχθυόσαυρος, ο Στενεόσαυρος και το Κρινοειδές είναι απολιθώματα εξαιρετικής σπανιότητας λόγω της άριστης κατάστασης διατήρησής τους. Μαζί με τους Αμμωνίτες, τους Βελεμνίτες και τα άλλα θαλάσσια ζώα, αποτελούν αδιάψευστη μαρτυρία για την αφθονία της ζωής στον παλαιό ωκεανό της Τηθύος, που εξελίχθηκε με το πέρασμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών στη σημερινή Μεσόγειο. Τα απολιθώματα αυτά που είναι 180 εκατ. ετών βρέθηκαν στην περιοχή Holzmaden ανατολικά της Στουτγάρδης και είναι δωρεά των Δρος Ehrhart και Κας Σοφίας Ziegler.

Τις Κυριακές 13 Οκτωβρίου, 3 και 17 Νοεμβρίου, η Δρ Θαλάσσιας Βιολογίας Εύη Βαρδαλά-Θεοδώρου θα κάνει επιστημονικές ξεναγήσεις με θέμα: «Ταξίδι στις θάλασσες του απώτερου παρελθόντος, από τα κρίνα της θάλασσας στα λιβάδια της Ποσειδωνίας». Με οδηγό τους Ιχθυόσαυρους, τον Στενεόσαυρο και το Κρινοειδές, οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο. Θα γνωρίσουν ζώα από τις αρχέγονες θάλασσες, αλλά και τα ζώα και φυτά του σημερινού θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου.

Αναλυτικό πρόγραμμα επιστημονικών ξεναγήσεων και πληροφορίες :

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Κυριακή 6 :«Από το μεγαλύτερο στο μικρότερο αιλουροειδές του κόσμου»
Κυριακή 13 : «Ταξίδι στις θάλασσες του απώτερου παρελθόντος»
Κυριακή 20 : «Από το μεγαλύτερο στο μικρότερο αιλουροειδές του κόσμου»

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Κυριακή 3: «Ταξίδι στις θάλασσες του απώτερου παρελθόντος»
Κυριακή 10: «Από το μεγαλύτερο στο μικρότερο αιλουροειδές του κόσμου»
Κυριακή 17: «Ταξίδι στις θάλασσες του απώτερου παρελθόντος»
Κυριακή 24: «Από το μεγαλύτερο στο μικρότερο αιλουροειδές του κόσμου»

Ώρες ξεναγήσεων : 11.00 – 12.00 και 12.30 – 13.30
Συμμετοχή : οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και συμπεριλαμβάνονται στο εισιτήριο εισόδου. Δεν απαιτείται κράτηση θέσεων.
Εισιτήριο Μουσείου: ενήλικες 6€ , παιδιά 5 με 18 ετών : 4€, κάτω των 5 ετών: δωρεάν
(Tο εισιτήριο είναι και για τις δύο εκθέσεις του Μουσείου: του Φυσικής Ιστορίας και του Κέντρου ΓΑΙΑ)

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας: Λεβίδου 13, 145 62 Κηφισιά
Τα Σαββατοκύριακα η είσοδος είναι από το Κέντρο ΓΑΙΑ: Οθωνος 100, 145 62 Κηφισιά
Ωράριο λειτουργίας:
Τρίτη με Παρασκευή: 9.00 – 14.30, Σάββατο: 9.00 – 16.00, Κυριακή: 10.00 – 16.00
Τηλέφωνο: 210 8015870
@Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+