17 Οκτωβρίου 2013

Κοντέινερ γεμάτα όπλα στο Μουσείο Πολέμου του Α. Πάλλη ερευνά η Αντιτρομοκρατική

Στο Μουσείο, το οποίο βρίσκεται μέσα στο Ίδρυμα Πάλλης που έχει φτιάξει ο εφοπλιστής στην περιοχή της Βάρης, υπάρχουν κοντέϊνερ που περιέχουν και οπλισμό, ο οποίος ερευνάται εξονυχιστικά απο τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής. Παράλληλα εξετάζονται και όλα τα όπλα και τα άλλα εκθέματα του Μουσείου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την απόκτησή τους.


Η επιστολή Stacey

Σε λεπτομερή περιγραφή του οπλισμού που φέρεται να είχε στις εγκαταστάσεις του ο καταζητούμενος εφοπλιστής Αναστάσιος Πάλλης είχε προχωρήσει με επιστολή του προς τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ο Βρετανός πρώην συνεργάτης του, Edward Pringle Stacey.

Χθες, 2η μέρα της έρευνας στην έπαυλη του Πάλλη, στη Βούλα, αστυνομικοί της υπηρεσίας εντόπισαν όπλα και πολεμικά εξαρτήματα, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο βρήκαν σημαίες, στολές και φωτογραφίες του Χίτλερ.

Στην επιστολή του με ημερομηνία 6 Ιουνίου 2013, ο Stacey αποκάλυπτε ότι τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο του 2011 είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Πάλλη στο Κορωπί, όπου «μέσα σε δύο κοντέινερ πλοίων, χρώματος μπλε, υπήρχαν εκατοντάδες έως χιλιάδες σύγχρονα τυφέκια, πιστόλια και περίστροφα που δεν έμοιαζαν να προορίζονται για μουσειακή έκθεση, ενώ δεν είχαν καμία ιστορική αξία, καθότι ήταν όλα σύγχρονα όπλα». Στην ίδια επιστολή, ο τέως αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού καταθέτει ότι «ο Αναστάσιος Πάλλης κατέχει πληθώρα σύγχρονων ενεργών όπλων - πιστολιών, περιστρόφων και τυφεκίων, τα οποία δεν έχουν απενεργοποιηθεί ως επιβάλλει ο νόμος και περιέπεσαν στην αντίληψή μου διότι τα περιεργάστηκα στις εγκαταστάσεις-μουσεία του».

Σχετικά με το σπίτι του Πάλλη στη Βούλα, ο Βρετανός ανέφερε: «Ο Αναστάσιος Πάλλης διαθέτει χώρους στο μουσείο του σπιτιού του με οπλισμό που δεν δείχνει σε κανέναν και βεβαιότατα είναι παράνομος, αποτελούμενος από σύγχρονα ενεργά όπλα». Οι καταγγελίες του Stacey εν μέρει επιβεβαιώθηκαν καθώς από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι Εσωτερικές Υποθέσεις στην έπαυλη της Βούλας βρέθηκαν 21 πυροβόλα για τα οποία είχαν εκδοθεί άδειες κυνηγετικών όπλων καθώς επίσης 2 πιστόλια Walther και 8 πιστόλια Glock.

Οι τελευταίες εξελίξεις δημιουργούν σοβαρές υπόνοιες για διασυνδέσεις του Πάλλη με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Κι αυτό διότι την 7η Ιουνίου (σ.σ.: μία ημέρα μετά την επιστολή του Stacey) αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν διεξαγάγει κατ’εντολήν εισαγγελέων έρευνα στο σπίτι του καταζητούμενου δίχως να προκύψουν ευρήματα. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της «Κ» ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνισαν ότι τον Ιούνιο η ΕΛ.ΑΣ. είχε περιοριστεί να παράσχει συνδρομή σε τρεις εισαγγελείς που είχαν διεξαγάγει την έρευνα. Υποστήριξαν επίσης ότι τότε, η έρευνα δεν είχε εστιάσει στα όπλα αλλά σε έγγραφα που υπήρχαν στο σπίτι του επιχειρηματία. Σύμφωνα με πρόσφατη αποκάλυψη της «Κ», ο Stacey, με τον οποίο ο Πάλλης είχε αρχικά συστήσει εταιρεία ασφάλειας πλοίων, είχε αποστείλει έγγραφο (φέρει ημερομηνία 2 Οκτωβρίου) προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας η έρευνα για τη Χρυσή Αυγή να συσχετιστεί με την έρευνα για τον εντοπισμό των περίπου 4.000 σύγχρονων και λειτουργικών όπλων, που κατά τον Βρετανό είχε στην κατοχή του ο Πάλλης. Πράγματι, λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, η έρευνα για τα όπλα του καταζητούμενου επιχειρηματία ανετέθη στην Αντιτρομοκρατική.

Σημειώνεται ότι χθες το τμήμα Οπλων του ΣΔΟΕ Αττικής πραγματοποίησε έρευνα σε δύο κοντέινερ του Αν. Πάλλη που παρέμεναν εδώ και καιρό δεσμευμένα στο τελωνείο του Πειραιά, προερχόμενα από ΗΠΑ και Βέλγιο. Στο μεν πρώτο βρέθηκε μια πολυτελής Chevrolet, ενώ στο δεύτερο ένα καναδικής προέλευσης αντιαεροπορικό κατασκευής του 1940.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Αναστάσιου Πάλλη εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για εμπλοκή του στην υπόθεση του Βίκτορα Ρέστη (σ.σ.: με τον οποίο υπήρξαν στο παρελθόν συνεργάτες) καθώς και για υπόθεση αρπαγής το φθινόπωρο του Edward Pringle Stacey στο «Ελ. Βενιζέλος». Για την τελευταία υπόθεση κατηγορείται και ένας αστυνομικός που υπηρετούσε στα ΜΑΤ.@kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+