6 Ιουνίου 2013

Θεσσαλονίκη: Οι γυμνοί ποδηλάτες αποκαλύπτονται και στέλνουν μηνύματα...

Για 6η συνεχόμενη χρονιά οι Θεσσαλονικείς λάτρεις του ποδηλάτου θα πετάξουν ταρούχα τους και θα συμμετάσχουν στην διεθνή γυμνή ποδηλατοδρομία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή.
@newsit
Με σύνθημα "Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην ’’άσεμνη’’ έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στην ρύπανση. Ελάτε όσοι γυμνοί τολμάτε" στοχεύουν στην προώθηση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου που ρυπαίνει το περιβάλλον.Ποδηλάτες που συμμετέχουν τα τελευταία χρόνια στην διοργάνωση μίλησαν στο parousiazw.gr για την γιορτή και τα μηνύματα της. "Είναι μία ωραία και πρωτότυπη διοργάνωση. Ο σκοπός της είναι ανιδιοτελής και στοχεύει στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης του κόσμου. Το γυμνό δεν είναι ούτε προκλητικό, ούτε ντροπή. Είναι ώρα να κοιταχτούμε στον καθρέφτη διώχνοντας τα κόμπλεξ μας. Κάθε χρόνο μαζεύετε όλο και περισσότερος κόσμος. Είναι μία ωραία γιορτή, έχει πλάκα και θα λέγαμε ότι προωθεί τον τουρισμό της πόλης" λέει ο Νίνο Π.

Η Άννα Φ. μίλησε για το μήνυμα της εκδήλωσης αλλά και τις αντιδράσεις του κόσμου στο γυμνό. "Στην γυμνή ποδηλατοδρομία έχω πάει 2 φορές. Αν και δεν είμαι από τους φανατικούς που συμμετέχουν κάθε χρόνο ή βοηθάν στην διοργάνωση της θα δώσω και φέτος το παρόν γιατί μ αρέσει το ποδήλατο. Είναι ένα μέσο που μας φέρνει πιο κοντά στην φύση και το γυμνό είναι η φύση μας.Το σημαντικότερο απ όλα είναι το οικολογικό μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε. Οι συμμετέχοντες κάθε χρόνο ενισχύουν κυρίως το body painting δίνοντας έτσι χρώμα και ένα πιο όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα που αρέσει ακόμα και στους πιο αρνητικούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+