16 Ιουνίου 2013

Σαμαράς: «Όχι» σε μαζικές απολύσεις αλλά η περίπτωση της ΕΡΤ «ξεχώριζε από μακριά»

Αποδείξαμε ότι τολμήσαμε αυτό που δεν τόλμησε ποτέ κανείς, η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, το κύμα των μεταρρυθμίσεων δεν ανακόπτεται, είναι υποκρισία να μας λένε να κάνουμε πίσω, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο.


Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην ΕΡΤ, λέγοντας ότι «η περίπτωσή της ξεχώριζε από μακριά» και εκτίμησε ότι «δεν είναι η αιτία αλλά το πρόσχημα για να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τον κόσμο να «αγκαλιάσει αυτό το κίνημα των μεταρρυθμίσεων», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το πραγματικό δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων».

Παράλληλα, έκανε λόγο για καθεστώς αδιαφάνειας και τόνισε ότι δεν υποστηρίζει τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά όπως είπε πρέπει να υπάρξουν συμβολικές απολύσεις και «η περίπτωση της ΕΡΤ ξεχώριζε από μακριά».

Μάλιστα, δήλωσε – αναφερόμενος στους κυβερνητικούς εταίρους -πως «όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί υπογράψαμε να γίνουν απολύσεις».


Όπως είπε «δεν μπορούμε να ζούμε συνεχώς με δανεικά και μνημόνια. Σύντομα αυτά πρέπει να τελειώσουν. Αλλά δε θα μπορέσουμε να βγούμε από τα μνημόνια αν κάποιοι πληρώνουν τα πάντα και κάποιοι γλιτώνουν τα πάντα».

Δήλωσε ότι «η ΕΡΤ τον τελευταίο ενάμισι χρόνο βρισκόταν συνεχώς σε απεργία. Τα σημαντικά γεγονότα δεν τα κάλυπτε γιατί διαρκώς απεργούσε» και πρόσθεσε ότι ήταν αδιαφανής. Όπως είπε «ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει αναλάβει ήδη την έρευνα και θα αποκαλυφθούν όσα έμεναν κουκουλωμένα μέχρι χθες και κάποιοι ίσως αρχίσουν να ντρέπονται».

Είπα ακόμα ότι έγινε προσπάθεια αναδιάρθρωσης με την ΕΡΤ ανοιχτή αλλά «πέσαμε σε τοίχο, το κάστρο των βολεμένων έμενε άθικτο, να θυμίζει στον κόσμο ότι δεν είμαστε όλοι ίσοι».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «έλεγε την ΕΡΤ παντελώς απαξιωμένη και τώρα θρηνεί για την κατάργηση της».
Για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είπε ότι θα υπάρξει «αδέσμευτη δημόσια ραδιοτηλεόραση και αυτό θα ξεκινήσει αμέσως», ωστόσο εκτίμησε ότι «πρέπει να δοθεί μεταβατική λύση που μπορεί να αρχίσει μέσα σε μια εβδομάδα».

Ο πρωθυπουργός διέψευσε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν εντολές από την τρόικα, λέγοντας «δε μας το ζήτησε κανείς, το επιλέξαμε».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε «κάποιοι πιστεύουν ότι θα μας εγκλωβίσουν σε δίλημμα εκλογών. Το δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει εκλογές γιατί κανείς δεν τις θέλει. Το δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων. Εμείς πάντως όχι και όποιος το χρεωθεί θα το μετανιώσει».
@skaigr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+