31 Ιανουαρίου 2013

Πιο εύκολα βρίσκονται ίχνη σε CD παρά σε USB


Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, ενώπιον της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
@247
Ο κ. Σφακιανάκης κατέθετε επί μιάμιση ώρα και φέρεται να έχει απαντήσει στα μέλη της Επιτροπής ότι σε ένα CD είναι ευχερέστερο να βρεθούν ίχνη ακόμη και αν έχουν επιχειρηθεί αλλοιώσεις από ότι σε ένα usb.
Ερωτηθείς για την τήρηση στοιχείων σε usb, ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, φέρεται να έχει πει ότι οποιοσδήποτε με ένα απλό πρόγραμμα μπορεί να σβήσει στοιχεία που αφορούν την ημερομηνία εγγραφής και την ταυτότητα του υπολογιστή.
Στο ερώτημα βουλευτή μέλους της επιτροπής "αν η μεταγραφή αρχείου από cd σε usb και από usb σε usb δείχνει οργανωμένη διάθεση αλλοίωσης στοιχείων", ο κ. Σφακιανάκης φέρεται να έχει απαντήσει θετικά. Όπως εξάλλου μεταφέρουν μέλη της Επιτροπής, ο κ. Σφακιανάκης απάντησε πως για την εξαγωγή συμπερασμάτων απαιτείται τουλάχιστον έρευνα και σε υπολογιστές. Και αυτό διότι όπως είπε ένα usb από μόνο του αν έχει υποστεί αλλοιώσεις ως προς την ημερομηνία εγγραφής και την ταυτότητα του υπολογιστή στον οποίο έγινε η επεξεργασία, είναι σχεδόν αδύνατο να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα.
Αυτή την ώρα στην Επιτροπή καταθέτει ο Εμμανουήλ Σκαρμέας, υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών πως ως μέλος της τριμελούς επιτροπής παρέλαβε τον περασμένο Δεκέμβριο εκ νέου το αρχείο από το Γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+