15 Ιανουαρίου 2013

Σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς και γαρίδες


Συστατικά
500 γρ. σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς
1 κιλό γαρίδες
6 τομάτες ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηριού ούζο
1/2 φλιτζανιού μαϊντανό
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι



Οδηγίες


Αφαιρούμε από τις γαρίδες τα κεφάλια. Σε όσες μπορούμε τραβάμε το έντερο και το πετάμε.


Βράζουμε για πέντε λεπτά τις γαρίδες. Μόλις κρυώσουν τις καθαρίζουμε. Σε όσες δεν έχουμε βγάλει το έντερο χαράζουμε με ένα μαχαιράκι και καθαρίζουμε. Μόλις τελειώσουμε με το καθάρισμα τις ρίχνουμε πάλι στο νερό τους.




Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε λίγες από τις γαρίδες μέσα και σβήνουμε με ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα και προσθέτουμε την τομάτα, αλάτι πιπέρι και λίγο από το νερό που έβρασαν οι γαρίδες. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτα μας. Προς το τέλος προσθέτουμε τις υπόλοιπες γαρίδες και τον μαϊντανό.




Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό, αλάτι, την δάφνη και τον υπόλοιπο ζωμό από τις γαρίδες μας. Βράζουμε τα σπαγγέτι από μελάνι σουπιάς γύρω στα 8 λεπτά. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στην σάλτσα μας και ανακατεύουμε.

Καλή Όρεξη!@makaronomaxos

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+