4 Φεβρουαρίου 2013

Oxyzel Pedals...Πετάλι απο τον τόπο σου!!!!!!!


Ποιος είπε ότι σε αυτή την δύστυχη χώρα δεν παράγουμε; Μέγα ψέμα. Και παράγουμε και νέος κόσμος έχει ιδέες και δουλεύουμε. Τώρα το πόσο βοηθά το επίσημο Ελληνικό κράτος όλα αυτά τα νέα παιδιά είναι άλλο ανέκδοτο.

Ένας από τους πολλούς νέους που έχουν δημιουργήσει και παράγουν είναι και ο Νίκος ο Γκιώνης, ο  άνθρωπος  πίσω από τα πετάλια κιθάρας Oxygel. «Πεταλώνουν» τις κιθάρες; θα με ρωτήσετε….

Μα φυσικά. Ο κάθε κιθαρίστας που σέβεται τον εαυτό του χρησιμοποιεί σειρά «πεταλιών» που αλλάζουν τον παραγόμενο ήχο της κιθάρας. Βλέπετε ο κάθε ένας κιθαρίστας ψάχνει αυτόν τον ιδιαίτερο ήχο που θα ξεχωρίσει.

Υπάρχουν εκατοντάδες πετάλια για την κιθάρα και στην πατρίδα μας νέα παιδιά ασχολούνται με το «σπορ» κατασκευής χειροποίητων παρακαλώ πεταλιών ….για όλα τα γούστα.

Ο Νίκος είχε την καλοσύνη να απαντήσει σε 10 «πεταλωμένες» ερωτήσεις της anakalipsis.


Νίκο σε ευχαριστώ καταρχήν για τον χρόνο σου. Αλήθεια πως και ασχολήθηκες με την κατασκευή »πεταλιών»?


Ευχαριστώ και εγώ Φώτη για την τιμή που μου κάνεις ,για την φιλοξενεία σου στο ANAKALIPSI blog.Η αρχή έγινε όταν έφτιαξα ένα Α/Β ΒΟΧ για την πεταλιέρα μου.Σιγά σιγά έφτιαξα και άλλα για φίλους μουσικούς.Το μικρόβιο δεν άργησε να κολληθεί!!!

Είναι δύσκολο να κατασκευάσει κάποιος το προσωπικό του …πεταλάκι? Τι γνώσεις πρέπει να έχει?


Πρώτα από όλα πρέπει να ξέρει ο ίδιος τι ήχο θέλει να βγάλει.Οι αναγκαίες  γνώσεις για αρχή ειναι κόλλημα με καλάϊ και κολλητήρι.Από εκεί και πέρα sky is the limit!!!!!

Ποια είναι ηδική σου φιλοσοφία και προσέγγιση στην κατασκευή? Με λίγα λόγια τι το ξεχωριστό έχουν τα πετάλια της Oxygel?


Επειδή είμαι και εγώ κιθαρίστας πάντα προσεγγίζω  κάθε καινούρια κατασκευή έχοντας ως γνώμονα τον μουσικό.Προσπαθώ να δίνω  πάντα τον καλυτερό μου εαυτό.

Να υποθέσω ότι αφού είναι χειροποίητα..τσιμπάνε και στην τιμή?

Όχι βέβαια.Όλα τα πετάλια μου είναι προσιτά οικονομικά.

Ποιες είναι οι γνώμες των μουσικών που παίζουν με τα πετάλια σου?

Η καλύτερη!!Με αρκετούς από αυτούς έχουμε γίνει και φίλοι.

Νίκο θα ήθελες να ζεις στην Γερμανία η στην Αγγλία? Δεν θα ήταν ποιο εύκολο για σένα και την εταιρεία σου να δημιουργείς εκεί?


Δεν θα ήθελα να ζουσα  ούτε στην Αγγλία ούτε στην Γερμανία.Μια χαρά χώρα είναι η Ελλάδα.Με τα αρνητικά της και τα θετικά της.Σίγουρα στην Ελλάδα είναι λίγο πιο περιορισμένα τα πράγματα,
και όπως λες και εσύ ‘’Πετάλι από τον τόπο σου’’.Τα πετάλια μου έχουν ήδη αγοραστεί και από μουσικούς από διαφορετικές χώρες.Είμαστε στην εποχή του διαδυκτίου. Με έχει βοηθήσει πολύ το ίντερνετ όπως βέβαια και το FACEBOOK.

Υπάρχουν όρια στην επιστήμη «τροποποίησης» του ήχου τελικά?


Όχι βέβαια.Αρκεί να υπάρχει και η αντίστοιχη αισθητική.

Αυτή την στιγμή ποια πετάλια κατασκευάζεις και ποιο είναι το best seller ?

True by pass loopers , Overdrives, Fuzzes.Best seller πετάλι μου θεωρώ ότι είναι το FEEDBACK LOOPER.Aναπαράγει περίεργους ήχους ανάλογα τον μουσικό και το στήσιμο των πεταλιών του.

Για το άμεσο μέλλον τι σχέδια έχεις? Έχεις κατά νου κάποιο νέο project?Κάποιο νέο Πεταλάκι? 

Είναι στο εργαστήριο 3 πετάλια.Ένα octave fuzz, που σε λίγο καιρό κυκλοφορεί, ένα auto wha  και ένα drop voltage pedal.

Τα 5 must πετάλια που πρέπει να έχει ο κάθε κιθαρίστας?
Έμπνευση, Έμπνευση, Έμπνευση, Έμπνευση, Έμπνευση,


Η περίπτωση του Νίκου είναι μόνον μια από τις πολλές ,νέων ανθρώπων που ζουν και δημιουργούν στην πατρίδα μας. Αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι να στηρίζουμε ΟΛΕΣ αυτές τις προσπάθειες. Να τις στηρίζουμε έμπρακτα, προτιμώντας τους και διαδίδοντας το έργο τους….
Όσο  για τους κιθαρίστες……. «Πετάλι από τον τόπο σου» μάγκες……

Web site Oxugel  http://oxygelpedals.weebly.com/index.html
facebookpages    http://www.facebook.com/pages/OXYGEL-PEDALS/216327681748714


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+