5 Δεκεμβρίου 2010

Ο πωλών επί πιστώσει και ο πωλών τοις μετρητοίς

Η συγκεκριμένη αφίσα "κοσμούσε" πάρα πολλά μαγαζιά τις προηγούμενες δεκαετίες.Την θυμήθηκα σήμερα,γιατί από το πρωί ακούω για τον ΚΑΛΟ ιδιωτικό τομέα και τον ΚΑΚΟ δημόσιο  τομέα.
Για τους "φωστήρες" που μιλάνε στην τηλεόραση, ο δημόσιος τομέας είναι αυτός που δεν προσφέρει καμιά υπηρεσία και χρεοκοπεί και ο ιδιωτικός τομέας παρέχει τα πάντα και ευημερεί.
Είναι όμως έτσι;Είναι ΟΛΟΣ ο δημόσιος τομέας σάπιος;Είναι όντως "αντιπαραγωγικοί" οι πιλότοι μας;Είναι όντως κακοί εργαζόμενοι ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην υγεία;ΟΛΟ το εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία μας είναι "τεμπέληδες".Καλά στις εφορίες δεν δουλεύουν ευσυνείδητοι υπάλληλοι;Και από την άλλη μεριά αν όλο το δημόσιο είναι σάπιο και θέλει "αναδιοργάνωση" ΟΛΟΙ αυτοί οι "ιδιώτες" που περαίωσαν τι είναι;Μήπως είναι μεγάλοι φοροφυγάδες που τώρα βγαίνουν και από πάνω ;Μήπως ξεχνάμε πόσοι "ιδιώτες" τρέφονται από το δημόσιο!Μήπως ξεχνάμε πόσοι ιδιώτες κλέβουν το δημόσιο!
Ας μη γελιόμαστε.Η ισοπέδωση των πάντων δεν μας οδηγεί πουθενά.ΝΑΙ να διορθωθούν οι καταστάσεις στο δημόσιο τομέα,αλλά και την άλλη στιγμή να εξορθολογιστεί και ο ιδιωτικός τομέας.Σωστές υπηρεσίες,εξυπηρέτηση,προϊόντα με υπογραφή,εξαγωγές.
Γιατί σε τελική ανάλυση...
Αν ήταν "παράδεισος" ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα,δεν θα ηθελαν ολοι να δουλέψουν στην "κόλαση " του δημοσιου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+